Copyright 2019

Agro Days czekamy na CiebieObiekty inwentarskie z pełnym wyposażeniem, bezpłatne badanie kiszonek, wspólne gotowanie z Masterchefem – Damianem Kordasem wraz z degustacją, praktyczne warsztaty i panele dyskusyjne, konkurs „Złota Karta” z możliwością zdobycia certyfikatu złotego hodowcy oraz wygrania cennych nagród, w tym tony paszy – to tylko niektóre z atrakcji czekających na gości Agro Days. Odwiedzający będą mieli również okazję spotkać się i porozmawiać z ekspertami ds. żywienia i hodowli bydła, drobiu, trzody chlewnej, a także budownictwa inwentarskiego oraz ze znanymi blogerami rolniczymi. Wstęp wolny, ale wymaga rejestracji – na stronie www.agrodays.pl lub na miejscu.

Istotnym wydarzeniem Agro Days będzie konferencja pt. „Żywność pod presją? Odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja” z udziałem Łukasza Dominiaka – dyrektora Krajowej Rady Drobiarstwa, Damiana Kordasa – zwycięzcy programu Masterchef, Bartosza Urbaniaka, szefa Bankowości Agro BNP Paribas, Wiktora Szmulewicza – prezesa Krajowej Izby Rolniczej, hodowcy bydła oraz Adama Zaleskiego – dyrektora generalnego De Heus. Ponadto – podczas debaty zostaną przedstawione wyniki badań preferencji zakupowych Polaków, przeprowadzonych przez agencję badawczą MANDS na zlecenie De Heus.

Główna część wystawiennicza Agro Days będzie należała do ponad 90-ciu firm, które reprezentują wszystkie obszary i etapy hodowli. Wśród firm m.in. AdiFeed, Agro Technologie, Biomin, BioPoint, BroMargo, Cobb Germany, Indrol, Konrad, Kubota, Lely, MS Schippers, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka, Sgariboldi Agro Partner.

Wielką ciekawostką i unikatowym wydarzeniem będą makiety chlewni, kurnika i obory w rzeczywistych rozmiarach, oczywiście wyposażone w sprzęt. W obiektach odbędą się pokazy i unikatowe warsztaty oraz eksperckie konsultacje.

Kluczowy element Agro Days stanowią praktyczne warsztaty oraz specjalistyczne panele dyskusyjne. Organizatorzy zaplanowali także premierę autorskich cykli spotkań dla hodowców, w tym: Krowie na Zdrowie (o jakości pasz objętościowych), Akademia Zdrowego Wymienia, Akademia Odchowu Cielaka, Akademia Mieszania Pasz oraz Żwacz musi trybić (o systemach żywienia). W programie również tematy związane m.in. z zapobieganiem mikotoksynom w paszach objętościowych, robotami udojowymi, inwestycjami w obiekty inwentarskie, ze zwalczaniem salmonellozy, bioasekuracją, systemach IT wspierających zarzadzanie obiektami inwentarskimi, kokcydiozą, nGMO, prawidłowym żywieniem, analizami traw, stadzie podstawowym, żywieniem płynnym oraz doradztwem prawnym, budowlanym i żywieniowym. Oczywiście porozmawiamy także o wyzwaniach, problemach i prognozach dla rynku bydła, drobiu i trzody chlewnej.

Odwiedzający mogą liczyć na moc atrakcji – w tym quizy, konkursy z atrakcyjnymi nagrodami, bezpłatną strefę gastronomiczną i pokaz gotowania z degustacją.

Program dostępny jest tutaj.

Wydarzenie przeznaczone jest dla hodowców bydła, drobiu, trzody chlewnej, ekspertów oraz wszystkich, którzy interesują się branżą agro. Zapraszamy w weekend 2-3 lutego do Global Expo w Warszawie, przy ul. Modlińskiej 60D. Organizator zapewnia bezpłatne miejsca parkingowe dla zwiedzających.

Można się jeszcze rejestrować, na www.agrodays.pl. Jeśli nie masz kodu, uprawniającego do bezpłatnego wejścia, napisz na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..