Copyright 2018

W numerze:

  1. Źródła energii w paszy Katarzyna Łagowska
  2. Wady i zalety DDGS’u Anita Zaworska
  3. Dieta w stadach drobiu o podwyższonej zachorowalności na jelita Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  4. Otwarcie wytwórni premiksów De Heus
  5. Rynek kurcząt „premium” ma przed sobą przyszłość Hubbard
  6. Żywieniowe metody zmniejszenia oddziaływania ferm na środowisko Oliwia Duszyńska-Stolarska
  7. Mycie, dezynfekcja i likwidacja pleśniakowca lśniącego w trakcie zimy Ireneusz Stachowiak
  8. Czynniki wpływające na występowanie wad jaj Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Optymalny poziom wilgotności w kurniku Bartosz Korytkowski
  10. Szlak polskiej gęsiny Cargill
  11. Ahemeralne programy świetlne dla kur niosek Alina Rachwał
  12. Walory odżywcze i smakowe mięsa drobiowego oraz możliwości ich kształtowania Anna Wilkanowska
  13. Luxvit Oregano Nowy produkt, polski producent – światowa jakość Wojciech Grudzień
  14. XXVII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA Bydgoszcz, 14-16.09.2015 Katarzyna Markowska
  15. Wysoka jakość kształcenia studentów i innowacyjne badania naukowe – głównym wyzwaniem Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie Katarzyna Markowska