Drobiarstwo niekonwencjonalnie

okl DN v1

Szanowni Państwo,

Miło nam poinformować, że dostępna jest już w sprzedaży książka p. prof. Teresy Majewskiej pt. "Drobiarstwo niekonwencjonalnie". Zapraszamy do fascynującej lektury, która wyjaśnia mechanizmy oddziaływania poszczególnych czynników na organizm ptaka, zgodnie z mottem "Może nie dowiecie się więcej, ale więcej zrozumiecie"

Autor: Teresa Majewska

ISBN: 978-83-917877-2-4
Format: 145 x 205 mm
Objętość: 208 str.
Oprawa: miękka
Kolory: pełen kolor
Rok wydania: 2018

Kliknij, aby kupić tę książkę.

 

Książka ta jest drugim wydaniem „Drobiarstwa niekonwencjonalnego”, uaktualnionym i poszerzonym o 6 nowych rozdziałów.  Zaproponowane w tej książce rozwiązania mówią o tym, że nawet intensywna produkcja drobiarska może mieć znamiona produkcji proekologicznej. Autorka we właściwy sobie, swobodny, gawędziarski sposób opisuje zagadnienia związane z żywieniem i utrzymaniem drobiu, oparte najczęściej o wyniki swoich własnych badań. Proponuje zastosowanie naturalnych, ale zarazem tanich rozwiązań, dzięki którym pozyskane surowce drobiarskie będą zarazem bezpieczne, smaczne ale także zdrowe. Autorka opisuje poszczególne gatunki drobiu, ich zachowania, budowę i funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Zwraca uwagę m.in. na korzystne działanie drożdży, żwirku krzemowego, węgla drzewnego, popiołu, czosnku i różnego rodzaju przypraw. Zaznacza rolę żywienia stymulującego układ odpornościowy ptaków.

Jest to lektura pasjonująca i intrygująca. Polecana wszystkich producentom drobiu niezależnie od skali produkcji.

cena regularna: 32 zł

Koszt pakowania i przesyłki: 5 zł

 

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.