Produkcja jaj w UE w 2020 r.

Fotolia 88011057 Subscription Monthly XXLProdukcja jaj w UE szacowana jest na 6945 tys. ton. Wg danych KE zebranych w opracowaniu Dashboard EGGS - MARKET SITUATION najwięcej jaj produkuje Francja (979 tys. ton) oraz Niemcy (967 tys. ton), a także Hiszpania (860 tys. ton) i Włochy (806 tys. ton). Holandia znajduje się na piątym miejscu (703 tys. ton) a Polska na 6 (642 tys. ton) pod względem masy wyprodukowanych jaj.

 Więcej na temat produkcji drobiarskiej w najnowszym wydaniu Hodowcy Drobiu. Prenumeratę można zamówić tutaj Prenumerata HD.

Produkcja jaj w UE 2020, tys. ton
  Produkcja Udział
Francja 979 14
Niemcy 967 14
Hiszpania 860 12
Włochy 806 12
Holandia 703 10
Polska 642 9
Pozostałe 1989 29
 Razem  6945  100
źródło: Eggs - Market Situation
© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.