Wpływ liweksów na wzrost produkcyjności kur niosek

Henryk Maciołek, Monika Białek; SITR Piotrków Tryb.


Intensyfikacja produkcji drobiarskiej, uwarunkowana jest między innymi wzrostem spożycia białka zwierzęcego. Wzrastające zapotrzebowanie światowe na ilościowe i jakościowe oraz bezpieczne artykuły żywnościowe pochodzenia drobiowego spowodowało konieczność stosowania nowoczesnych oraz bezpiecznych metod w chowie i hodowli kur nieśnych, uwzględniając i wdrażając dorobek naukowy w tym przede wszystkim w zakresie postępu genetycznego, bioasekuracji, prewencji i profilaktyki weterynaryjnej, żywienia, poprawy czynników środowiska oraz rozwiązań technologicznych chowu kur niosek. Dlatego też w miarę wprowadzania nowoczesnych technologii w produkcji drobiarskiej pojawiają się nowe zagadnienia związane ze specjalizacją produkcji asortymentów drobiarskich.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.