Hodowca Bydła 4/2014

 

W numerze:

  1. Lwu i WUŁ czyli prawie wszystko zależy od składu botanicznego Roman Łyszczarz
  2. Dodatki wpływające na proces fermentacji kiszonek  Józef Krzyżewski
  3. Folia ważny element przy produkcji sianokiszonki Marek Gaworski
  4. Zalety dobre folii do kiszonek i sianokiszonek Sebastian Puk
  5. Kontrola masy ciała podczas opasu bydła Maciej Adamski, Kamila Arwar
  6. STRES CIEPLNY wyzwanie dla hodowcy Piotr Lisiecki
  7. Nowe bolusy dostępne na rynku Farmwet
  8. Fitogeniczne dodatki paszowe i ich wpływ na efektowość produkcji mleka Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  9. Przygotowanie do pierwszej laktacji Maciej Adamski, Marta Kaliciak
  10. Prawidłowa budowa i użytkowanie ciągów paszowych w pomieszczeniach dla bydła Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  11. Dlaczego dobrostan jest ważny także w przypadku produkcji opasów? Praktyczne przykłady udoskonalenia bukaciarni w Kołbaczu, Gałopolu i Radzikowie Jerzy Żółkowski
  12. Choroba guzowatej skóry bydła Zdzisław Gliński

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ