Strefa Bydło

Hodowca Bydła 9/2015

 

W numerze:

  1. Czym dziś zastępować pasze objętościowe? Tadeusz Barowicz, Władysław Brejta
  2. Zasady żywienia jałówek systemem TMR Krzysztof Bilik
  3. Jak uniknąć zagrożeń w okresie okołoporodowym? Józef Krzyżewski
  4. Lizawki źródło nie tylko witamin i minerałów Wojciech Neja
  5. Algi (Prototheca spp.) czynnikiem odpowiedzialnym za mastitis krów Andrzej Bochniak
  6. Warto docenić wagę higieny doju Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  7. Bydło polskie czerwone ostatni Mohikanie historii chowu bydła w Polsce Tomasz Sakowski
  8. Jakie perspektywy w hodowlach bydła? Jerzy Żółkowski
  9. Kukurydza na paszę lub jako źródło odnawialnej energii w postaci biogazu Pienice, 30.08.2015 Dariusz S. Minakowski
  10. Kiszone wilgotne ziarno kukurydzy w żywieniu bydła Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka, Władysław Brejta
  11. Produkcja kiszonek z kukurydzy w silosach i pryzmach Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  12. Zarządzanie rozrodem w stadach bydła mięsnego Andrzej Bochniak
  13. Żywienie cieląt przeznaczonych na opas Krzysztof Bilik
  14. Opas bydła rzeźnego może być opłacalny Stanisław Wajda, Marian Kropiwnicki, Ewa Burczyk
  15. O Bambrach poznańskich Henryk Pawlak
  16. Laminitis Marta Kaliciak, Katarzyna Walkowiak, Maciej Adamski

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.