Hodowca Bydła 11/2014

W numerze:

  1. Zioła, jako dodatki żywieniowe dla krów i cieląt Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
  2. Pocięcie i wymieszanie dawki TMR Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
  3. Energia na start w laktację Katarzyna Walkowiak
  4. Żywienie krów bez podziału na grupy technologiczne Wojciech Neja
  5. Zbiór kukurydzy odmian ziarnowych na finishu Dariusz S. Minakowski
  6. Kiszonka z traw w żywieniu młodego bydła opasowego – raport z badań Cezary Purwin, Zenon Nogalski, Iwona Wyżlic, Monika Sobczuk-Szul, Paulina Pogorzelska-Przybyłek, Zofia Wielgosz-Groth, Rafał Winarski
  7. O czym świadczą ciała ketonowe w mleku? Maciej Adamski, Katarzyna Walkowiak
  8. Właściwe postępowanie ze zwierzętami warunkiem dobrej produkcyjności Katarzyna Piotrowska-Tomala, Katarzyna Jankowska
  9. Co przemawia za prowadzeniem opasu mieszańców? Stanisław Wajda, Ewa Burczyk
  10. Jak uniknąć przekroczenia kwoty mlecznej? Jerzy Żółkowski
  11. Czy to Jawa, czy to sen? Czyli produkcja mleka na Wyspie Jawa Stuart Lumb
  12. Wsparcie dla rolników. Gdzie udzielą kredytu? SKOK Rafineria
  13. Mykoplazmozy bydła Zdzisław Gliński
  14. Innowacje w oborze - Produkty nagrodzone na targach w Hanoverze EuroTier 2014

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ