Hodowca Bydła 2/2012

HB 2.2012 okl

W numerze:

  1. Optymalne zestawienie dawki pokarmowej włókno strukturalne Józef Krzyżewski
  2. Zastosowanie efektywnych mikroogranizmów w produkcji bydlęcej Adrianna Pawlik, Grażyna Sender, Ewa Metera, Adrian Deas
  3. Aktywne kultury drożdży czynnik stymulujący przemiany w żwaczu i produkcyjność krów Józef Krzyżewski
  4. Bolusy rozwiązanie dyskusyjne Wojciech Neja
  5. Rozwój przewodu pokarmowego a żywienie cieląt Juliusz Strzetelski
  6. Co można jeszcze poprawić w oborze? Jolanta Oprządek, Artur Oprządek
  7. Efektywność chowu bydła mięsnego Maciej Adamski, Joanna Greis
  8. Monitorowanie pozostałości substancji hamujących w mleku surowym Dariusz Minakowski, Włodzimierz Cichosz
  9. Federalna wystawa hodowlana bydła simentalskiego w Ried w Austrii Tomasz Sakowski
  10. Niektóre spostrzeżenia dotyczące gąbczastego zwyrodnienia tkanki mózgowej u bydła – B S E Henryk Maciołek, Tadeusz Domerecki
  11. Niektóre spostrzeżenia dotyczące gąbczastego zwyrodnienia tkanki mózgowej u bydła – B S E (2) Henryk Maciołek, Tadeusz Domerecki
  12. GMO – oczekiwania i fakty widziane z perspektywy pp. prof. prof. K. Wiąckowskiego i G. Cichosz – replika Tomasz Twardowski 
  13. MM Agro - profesjonalizm, zaangażowanie i dyspozycyjność MM Agro
  14. Monitoring zwierząt Doglądaj swoje stado z dowolnego miejsca na świecie! Bentley Farm
  15. Możliwości produkcyjne użytków zielonych w Polsce Stanisław Kozłowski
  16. Mieszanki motylkowato-trawiaste Stefan Grzegorczyk
  17. Na czym polega właściwy dobór gatunków traw na użytki zielone Ewa Stamirowska-Krzaczek
  18. Produkcja wysokiej jakości pasz z użytków zielonych Ewa Stamirowska-Krzaczek
  19. Opłacalność renowacji użytków zielonych Mariusz Kulik
  20. Nowa 7-warstwowa folia rolnicza do sianokiszonki marki DUO PLAST

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ