Strefa Bydło

Hodowca Bydła 4/2012

HB 4.2012 okl

W numerze:

  1. Znaczenie makro- i mikroelementów u bydła Katarzyna Piotrowska-Tomala
  2. Wartość odżywcza mleka UHT Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
  3. Kwasy tłuszczowe w tłuszczu mleka Józef Krzyżewski
  4. Użytkowość mleczna różnych ras i mieszańców F1 Piotr Wójcik
  5. Rodzime rasy bydła i sposoby ich ochrony Anna Majewska
  6. Przyczyny brakowania cieląt mięsnych, cz. I Maciej Adamski, Bartosz Kłos
  7. Ogrodzenia elektryczne Robert Szulc
  8. Alltech w mistrzowskim stylu Przemysław Wieczorek
  9. Czynniki determinujące jakość mięsa wołowego Jolanta Oprządek, Piotr Urtnowski
  10. Odmiany lucerny Piotr J. Domański
  11. Zalety utrzymania krów w systemie alkierzowo-pastwiskowym Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  12. Zasady nawożenia użytków zielonych gnojowicą Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  13. Jak skutecznie zwalczać chwasty w kukurydzy? Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
  14. Choroby występujące w uprawach kukurydzy i ich zwalczanie Grażyna Szymańska, Karolina Śmiatacz, Agnieszka Faligowska
  15. 5-warstwowa folia do sianokiszonki Silotite
  16. Szkodniki występujące w uprawie kukurydzy Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy