Strefa Bydło

Hodowca Bydła 9/2012

HB 9.2012 okl

W numerze:

  1. Węglowodany w żywieniu krów mlecznych Cz. I Skład i podstawowe przemiany węglowodanów Dariusz S. Minakowski
  2. Pobranie suchej masy ważnym kryterium wartości produkcyjnej kiszonki Iwona Wyżlic, Cezary Purwin
  3. KISZONKA na co zwrócić uwagę, oprócz zakiszacza? Robert Nowakowski
  4. IV Szkoła Zakiszania Zadbaj o najwyższą jakość kiszonek Przemysław Wieczorek
  5. Urządzenia do mechanicznego podgarniania paszy na stole paszowym Robert Szulc
  6. Jednorodna gnojowica dobry nawóz Katarzyna Jankowska
  7. Czytaj raport z kontroli użytkowości mlecznej! Józef Krzyżewski
  8. Obchody 20-u lat doju automatycznego 1 września 2012, Dźwierzuty Piotr Lisiecki
  9. 2 wrzesień 2012, Stany Małe Adam Kupczyk, Małgorzata Powałka
  10. Co warto wiedzieć o miejscach legowiskowych dla krów? Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  11. Wysoka wydajność mleka wynik pracy hodowlanej i dobrostanu zwierząt Katarzyna Markowska, Dariusz Minakowski
  12. Krzyżowanie towarowe w produkcji wołowiny Piotr Wójcik
  13. Zapalenie płuc u cieląt problem ciągle aktualny Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  14. Sprawdź bydło przed zakupem Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  15. Zanim krowa zacznie kuleć Rafał Sieradzki, Maciej Adamski
  16. Kukurydza na paszę i biogaz Pienice 25.08.2012 r. Dariusz S. Minakowski
  17. Wapnowanie użytków zielonych Adam Radkowski, Iwona Radkowska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.