Strefa Bydło

Hodowca Bydła 10/2012

HB 10.2012 okl

W numerze:

  1. Bioaktywne składniki w paszach z użytków zielonych Zofia Antoszkiewicz, Dariusz Minakowski
  2. Żywienie krów a zawartość CLA w mleku i produktach mleczarskich Marika Kowalska, Adam Ambroziak, Marek Aljewicz, Grażyna Cichosz
  3. Skład i wartość odżywcza tłuszczu mlekowego w zależności od żywienia krów Adam Ambroziak, Marika Kowalska, Marek Aljewicz, Dariusz Minakowski, Grażyna Cichosz
  4. Dlaczego należy spożywać mięso wołowe? Barbara Łaska, Teresa Stawska
  5. Wpływ żywienia energetycznego na rozród krów Józef Krzyżewski
  6. Wysłodki buraczane – suche czy kiszone? Marek Gaworski
  7. Zadawanie paszy robotem Leopold Tupalski
  8. Dbajcie o nogi krów Rafał Sieradzki, Maciej Adamski
  9. Pustodój unikaj go jak ognia! Michał Gedymin
  10. Preparaty deratyzacyjne Robert Szulc
  11. Rotawirusowa biegunka Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
  12. Uroczysta Inauguracja Roku Akademickiego 2012/2013 na Wydziale Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
  13. Współczesne postrzeganie dobrostanu zwierząt Anna Wójcik
  14. Odwiedziliśmy gospodarstwa laureatów naszego konkursu redakcja
  15. Mikrociągnik w produkcji mleka

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.