Hodowca Bydła 5/2013

HB 5.2013 okl

W numerze:

  1. Pobranie suchej masy kluczowy czynnik wpływający na poziom produkcji mleka Józef Krzyżewski
  2. Mikroflora przewodu pokarmowego, a zdrowie i produkcyjność bydła Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  3. Ketoza widoczna w mleku Krzysztof Słoniewski
  4. Wrzód podeszwy przyczyną obniżenia dobrostanu krów Paweł Stefański
  5. Jak należy chronić strzyki? Wojciech Neja
  6. Dobra płodność w stadach wysokowydajnych Katarzyna Piotrowska-Tomala
  7. Uaktualnij biznesplan odchowu jałówek Paweł Górka
  8. Sztuka projektowania obór Michał Boćkowski, Marek Gaworski
  9. Choroby bakteryjne skóry u bydła Katarzyna Jankowska
  10. Techniczne wyposażenie systemu zaopatrzenia bydła w wodę Michał Boćkowski, Marek Gaworski
  11. Krowi powab i czar na ringu w Rotholz (Austria) Tomasz Sakowski
  12. Zimowa Szkoła Hodowców Bydła, Zakopane 2013 Katarzyna Markowska
  13. Rozwiązania i metody ograniczające emisję gazów Wojciech Krawczyk
  14. Konserwowanie pasz z użytków zielonych – ważny każdy szczegół Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  15. Testy nowej folii. Silotite PRO 750 mm Rafał Świecki
  16. Praktyczne uwagi do sporządzania kiszonek
  17. Czy choroby w uprawie kukurydzy są nadal problemem? Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
  18. Profilaktyka i zwalczanie najważniejszych szkodników w uprawie kukurydzy Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ