Strefa Bydło

Hodowca Bydła 10/2015

W numerze:

  1. Kolejna informacja o wynikach jakie uzyskano z zastosowaniem preparatu drożdżowego AGRO Yeast PLC w żywieniu krów w GNR BOVINAS Witold Podkówka
  2. Sortowanie paszy przez krowy Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka, Bogusław Śliwiński
  3. Mikotoksyny w paszy źródłem zakłóceń zdrowia i rozrodu u bydła Józef Krzyżewski
  4. Żywienie i rozród w stadach bydła mięsnego Krzysztof Bilik
  5. Akademia kiszonkowa Piotr Lisiecki
  6. Wielkie święto polskiego biznesu Piotr Lisiecki
  7. Zamykanie silosu z kukurydzą. Jak to robią w Agassiz? Marek Gaworski
  8. Konferencja prasowa Timac Agro z okazji jubileuszu 10-cio lecia firmy Timac Agro
  9. Krzyżowanie alternatywą dla krów holsztyńsko-fryzyjskich? Aleksander Osten-Sacken
  10. Wymagania dotyczące utrzymywania bydła przeznaczonego do produkcji żywności Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
  11. Punkty krytyczne podczas doju mechanicznego predysponujące do wystąpienia zapaleń wymion Wojciech Neja
  12. Organizacja porodówki w oborze Robert Szulc
  13. IBR – choroba, która zostaje do końca życia zwierząt Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  14. Innowacje w nawożeniu azotem roślin uprawnych Timac Agro
  15. Pogłowie bydła ras zachowawczych w Polsce Katarzyna Sobocińska, Dawid Sobociński
  16. Czy zagraża nowa choroba wirusowa bydła? Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
  17. Wysoka jakość kształcenia studentów i innowacyjne badania naukowe – głównym wyzwaniem Bioinżynierii Zwierząt UWM w Olsztynie Katarzyna Markowska, Dariusz Minakowski

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.