Strefa Bydło

Hodowca Bydła 12/2015

W numerze:

  1. Znaczenie energii w żywieniu krów mlecznych Krzysztof Bilik
  2. Zabiegi modyfikujące wartość odżywczą oraz właściwości funkcjonalne materiałów paszowych Dariusz Minakowski, Jarosław Zabielski
  3. Reformulacja dawki pokarmowej z zastosowaniem źródła chronionej żwaczowo metioniny – MetaSmart® Dry i jej wpływ na rentowność hodowli bydła mlecznego w Polsce Ivan Eisner, Marcin Maj, Angela Schroeder, Ainhoa Perojo
  4. Bezpieczne podłoże w oborze Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  5. O czym świadczy wysoki poziom mocznika we krwi bydła? Maciej Adamski, Bartosz Kłos
  6. Brak rui u krów na tle zaburzeń czynności jajników Karol Kotowski
  7. Biegunki cieląt – zasady postępowania Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. BSC w okresie okołoporodowym Katarzyna Sobocińska
  9. Jak to robią w Kanadzie…Pomysł na „Mleczne Królowe” Gaworski Marek
  10. Tanio produkować wołowinę Tadeusz Barowicz, Władysław Brejta
  11. Wołowina – czego jeszcze o niej nie wiemy! Jolanta Oprządek

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.