Hodowca Bydła 2/2016

 

W numerze:

  1. Co z tą płodnością? OMYA
  2. Chwasty użytków zielonych Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  3. Wykorzystanie lucerny na użytkach zielonych Marzena Olszewska
  4. Wpływ żywienia pastwiskowego bydła na wartość dietetyczną i przydatność technologiczną mięsa Anna Wilkanowska
  5. Wpływ czynników na zawartość białek kazeinowych w mleku krów Józef Krzyżewski
  6. Choroby metaboliczne i ich wpływ na skład mleka Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  7. Miło patrzeć na Miłoradz Małgorzata Horecka
  8. Turopodobne bydło Hecka i nie tylko…, cz. 1 Henryk Pawlak
  9. Lakenvelder mało znana rasa bydła Marcin Różewicz
  10. Dlaczego krowa nie zostaje cielna? Kilka prostych zaleceń Dawid Sobociński
  11. Rynek wołowiny w Polsce Stanisław Wajda, Ewa Burczyk
  12. Przygotowanie bydła do wystaw Wojciech Neja
  13. POLAGRA-PREMIERY otwierają sezon rolniczy w Polsce
  14. Wpływ preparatu drożdżowego AGRO-Yeast PLC w żywieniu krów na wybrane wskaźniki rozrodu i wydajność w gospodarstwie BOVINAS w Chodowie Witold Podkówka, Mateusz Domański

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ