Strefa Bydło

Hodowca Bydła 6/2016

W numerze:

  1. Postacie, przyczyny i zapobieganie kwasicy żwacza u krów Krzysztof Bilik, Barbara Niwińska
  2. Problemy żywieniowe u krów w okresie podwyższonej temperatury Józef Krzyżewski
  3. Tłuszcz chroniony w żywieniu wysokowydajnych krów mlecznych Marcin Różewicz
  4. Bakteriostatyczny wpływ drożdży piwowarskich Leiber Andrzej Sobieraj
  5. Na co należy zwrócić uwagę wybierając preparat mlekozastępczy? Trouw Nutrition Polska
  6. Skuteczna walka z chorobami metabolicznymi A.Klimas, J. Fornalik, W. Jóźwiak
  7. Od 20 lat dostarczamy w Polsce najlepsze technologie Mariusz Grygorcewicz, GEA Polska
  8. Co się dzieje z mlekiem? Tomasz Sakowski
  9. Gronkowiec – przyczyna mastitis Małgorzata Horecka
  10. Poprawa parametrów użytkowych krów rasy holsztyńsko-fryzyjskiej poprzez krzyżowanie towarowe z buhajami rasy simentalskiej Tomasz Sakowski
  11. Embriotransfer – metoda rozrodu ani łatwa, ani tania Marta Kaliciak, Marek Adamski
  12. Najlepszy czas na zacielenie? Dawid Sobociński
  13. Najlepsze stada 2015 roku
  14. XVI Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych w Płoniawach Bramurze Prezentacja osiągnięć w hodowli i użytkowaniu bydła oraz satysfakcja z uzyskanych wyników Dariusz S. Minakowski
  15. Choroby bydła przenoszone ze zwierząt łownych II. Gruźlica, jersinioza, choroba Johnego, wąglik Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro
  16. System HACCP Katarzyna Sobocińska
  17. TH MILK – MEGA STYLE DAIRYING Największa farma mleczna w płd.-wsch. Azji, wykorzystująca zaawansowane technologie w produkcji mleka Stuart Lumb
  18. Wyróżniki jakości kulinarnej mięsa wołowego Anna Wilkanowska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.