Strefa Bydło

Hodowca Bydła 6/2017

HB 6.2017 okl

W numerze:

  1. Żywienie pastwiskowe krów a przydatność technologiczna mleka Anna Wilkanowska
  2. Rola żywienia w produkcji mleka wysokiej jakości Krzysztof Bilik
  3. Dobrostan żywieniowy Katarzyna Sobocińska
  4. Właściwa kondycja krów w okresie zasuszania Józef Krzyżewski
  5. Żywienie krów w czasie upałów Robert Szulc, Urszula Kołosowska
  6. Czekając na dój: higiena i bezpieczeństwo Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  7. Intensywny odchów cieląt i jałówek Marta Kalicia, Maciej Adamski
  8. Trudny okres okołoporodowy Katarzyna Jankowska
  9. Zastosowanie termografii u bydła Dorota Godyń
  10. Kontrola i profilaktyka mastitis Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Szkodniki w kukurydzy Wojciech Neja
  12. Wytrzymałe, zdrowe i wydajne białogrzbiete warto trzymać Tomasz Kodłubański
  13. 25-lecie Trouw Nutrition Polska. Holenderska firma obecna na polskim rynku od 25 lat

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy