Strefa Bydło

Hodowca Bydła 9/2017

HB 9.2017 okl

W numerze:

  1. Źle przygotowany TMR przyczyną zaburzeń metabolicznych Józef Krzyżewski
  2. Dobrostan żywieniowy w oborze Marek Gaworski, Michał Boćkowski, Bogdan Drożdż
  3. Lely obchodzi 25. rocznicę wprowadzenia zrobotyzowanego systemu doju Lely
  4. Technologia żywienia krów w oborach z robotami udojowymi Wojciech Neja
  5. Funkcjonalne składniki mleka Anna Wilkanowska
  6. Ekologiczne utrzymanie bydła mlecznego Piotr Wójcik
  7. Przyczyny zalegania krów Katarzyna Jankowska
  8. Produkcja mleka naukowo i praktycznie Marek Gaworski
  9. Rasa siementalska w typie mięsno-mlecznym Zenon Choroszy, Bogumiła Choroszy
  10. Brakowanie krów - proces, który można ograniczyć Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Nowy asortyment DeLaval - pompa do gnojownicy EP300 DeLaval
  12. Warunki zootechniczne w poczekalniach dla bydła Robert Szulc, Urszula Kołosowska
  13. Odchów cieląt przeznaczonych na opas Krzysztof Bilik
  14. Możliwość uzyskania wsparcia finansowego w produkcji bydła Bartosz Korytkowski

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.