Hodowca Bydła 2/2018

HB 2.2018 okl

W numerze:

  1. Renowacja podstawowym ogniewem racjonalnej gospodarki na trwałych użytkach zielonych Kaziemierz Grabowski
  2. Trwałe użytki zielone wykorzystanie i melioracja Jerzy Barszczewski
  3. Zawartość mykotoksyn w kukurydzy zebranej w Polsce w 2017 r. Radka Borutova
  4. Cykle produkcji i reprodukcji u krów wysokowydajnych Oliwia Duszyńska-Stolarska
  5. Zdrowotna prewencja gruczołu mlekowego - praktyczne działania Kamil Siatka
  6. O początkach chowu bydła w Polsce Henryk Pawlak
  7. Mleko ekologiczne i możliwości jego zbytu Katarzyna Sobocińska
  8. Prasa i prasoowijarka do bel okrągłych GÖWEIL - G1F125 i G5040 Kombi
  9. Polskie mleko i produkty mleczarskie za granicą Anna Wilkanowska
  10. "Współczesny rozród zwierząt gospodarskich" czyli relacja ze styczniowej konferencji Alicja Mizera
  11. Perspektywy rozwoju chowu bydła mięsnego w południowo-wschodniej Polsce - cz. II Jerzy Żółkowski
  12. Produkcja mieszańców towarowych Janina Pogorzelska, Jan Miciński

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ