Hodowca Bydła 4/2018

HB 4.2018 okl

W numerze:

  1. Zmienne użytkowanie łąk i pastwisk Kazimierz Grabowski
  2. Sezonowe zmiany składu chemicznego runi łąkowej Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  3. MLECZNE GWIAZDY wśród mieszanek pastewnych w klasie premium Rolimpex
  4. Pasze rzepakowe w żywieniu bydła Krzysztof Bilik
  5. Koncentracja energii w żywieniu krów wysokowydajnych Krzysztof Bilik
  6. Lely świętuje 70-lecie swojego istnienia, tworząc nową wizję przyszłości gospodarstw produkujących mleko
  7. Monitorowanie zdrowotności cieląt Maciej Adamski, Marta Kaliciak
  8. Odchów cieląt z wczesnym wykorzystaniem pasz stałych (suchy TMR) Józef Krzyżewski
  9. Selekcja genowa buhajów i jej wpływ na produkcję mleka Kamil Siatka
  10. X-lecie Fermy Bydła Mlecznego w Stradunach Dariusz Minakowski
  11. Dlaczego na krajowym rynku nie ma kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin? Stanisław Wajda, Marian Kropiwnicki, Ewa Burczyk
  12. Szkoła Zimowa Hodowców Bydła w Zakopanem Katarzyna Markowska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ