Strefa Bydło

Dlaczego na krajowym rynku nie ma kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin?

Stanisław Wajda¹, Marian Kropiwnicki, Ewa Burczyk¹
¹ Katedra Towaroznawstwa i Przetwórstwa Surowców Zwierzęcych
Wydział Bioinżynierii Zwierząt
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie


Wejście Polski do struktur Unii Europejskiej spowodowało uzyskanie swobodnego dostępu do rynku unijnego, gdzie spożycie wołowiny przekracza poziom produkcji, a ceny mięsa wołowego są znacznie wyższe niż w Polsce. Wpłynęło to na znaczne podwyższenie cen mięsa wołowego, a więc i podwyższenie cen bydła w skupie.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.