Hodowca Bydła 11/2018

HB 11.2018 okl

W numerze:

  1. Zalecenia dotyczące przygotowania i wykorzystania TMR w żywieniu krów Krzysztof Bilik
  2. Znaczenie polifenoli jako naturalnych antyoksydantów w żywieniu intensywnie użytkowanych krów Dariusz S. Minakowski, Janusz Zabora
  3. Tasomix otwiera najnowocześniejszą fabrykę pasz w Polsce Tasomix
  4. Drożdże selenowe w dawce pokarmowej dla bydła Anna Wilkanowska
  5. Polska czerwona – jedna rasa wiele możliwości Katarzyna Markowska
  6. Stres termiczny zimą Alicja Kowalczyk
  7. Komputerowe programy doboru buhajów Kamil Siatka
  8. Zabezpieczyć kiszonkę – po co, czym i jak? Robert Szulc
  9. Rolniczy handel detaliczny (RHD) szansą dla rolników i konsumentów Maciej Adamski
  10. Konstrukcje dachów z wiązarów Michał Boćkowski
  11. Zagrożenie zdrowia bydła w XXI wieku. Choroby zakaźne i pasożytnicze – cz. 2 Zdzisław Gliński
  12. Odchów cieląt inaczej Jerzy Żółkowski
  13. Jakość kształcenia oraz innowacyjność badań to konieczność i podstawa postępu oraz sukcesu Dariusz S. Minakowski

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ