Hodowca Bydła 6/2019

HB 6.2019 okl

W numerze:

  1. Rekord Polski Kiszonka 2019
  2. Wpływ żywienia pastwiskowego na zawartość bioaktywnych składników w mleku Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  3. Wartościowe siano Barbara Wróbel
  4. Koncentracja energii i białka w kiszonkach z traw i roślin motylkowatych Barbara Wróbel
  5. Młóto browarniane w żywieniu bydła Anna Wilkanowska
  6. Liczba komórek somatycznych w mleku – temat ciągle aktualny Ewa Januś
  7. Krowa rasy holsztyńsko-fryzyjskiej odmiany czerwono-białej Magdalena Jakiel
  8. Sposoby minimalizacji stresu cieplnego u krów Józef Krzyżewski
  9. Elektroniczne systemy, dzięki którym trafnie wytypujesz termin porodu krowy Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  10. Owady nękające bydło na pastwiskach Katarzyna Jankowska
  11. Rozród a efektywność chowu bydła mięsnego Krzysztof Bilik
  12. Innowacyjne rozwiązania w produkcji mleka i wołowiny Zakopane po raz 27. Katarzyna Markowska

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ