Strefa Bydło

Hodowca Bydła 7-8/2019

HB 7 8.2019 okl

W numerze:

  1. Zakiszanie wilgotnego ziarna kukurydzy Agata Karpowicz
  2. Podstawowe czynniki wpływające na jakość kiszonek z kukurydzy Martyna Wilk
  3. Cechy użytkowości mlecznej krów Magdalena Jakiel
  4. Komfort termiczny u krów mlecznych Edyta Bauer
  5. DeLaval ma długą historię innowacji wspierających producentów mleka
  6. Dobrostan krów wysokoprodukcyjnych Michał Boćkowski
  7. Problemy w intensywnej produkcji zwierzęcej – zagrożenia dla środowiska Przemysław Marek
  8. Szczepienia jako metoda walki z mastitis Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Choroby przeżuwaczy wywołane przez Buynawirusy (cz.1) Zdzisław Gliński
  10. Status antyoksydacyjny mleka Anna Wilkanowska
  11. Odchów cieląt przy mamkach Krzysztof Bilik
  12. Ocena mięsna w rasach polska czerwona i simentalskiej Anna Majewska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.