Hodowca Bydła 9/2019

HB 9.2019 okl

W numerze:

  1. Jakość a wartość pokarmowa kiszonki Józef Krzyżewski
  2. Żywienie jałówek ras mlecznych w różnych okresach wychowu Krzysztof Bilik
  3. Zaopatrzenie gospodarstwa w siano. Jak to robią w Agassiz? Marek Gaworski
  4. Czynniki sprzyjające występowaniu ketozy u krów Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  5. Korzyści wynikające z genotypowania całych stad Edyta Bauer
  6. Warunki zoohigieniczne w poczekalni przed dojem Michał Boćkowski
  7. Czynniki predysponujące do wystąpienia kulawizn u bydła Oliwia Duszyńska-Stolarska
  8. Zaburzenia płodności bydła na tle grzybiczym Karol Kotowski
  9. Simental – bydło o dwukierunkowym użytkowaniu Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  10. Oświetlenie LED w oborach Przemysław Marek
  11. Göweil prezentuje nową generację swojej serii G-1 Göweil

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ