Strefa Bydło

Drożdże w dawce dla przeżuwaczy

Józef Krzyżewski; Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk w Jastrzębcu

 

Pozytywny wpływ dodatku drożdży do diet zwierząt przeżuwających jest znany od ponad 100 lat. Dzięki postępowi w rozwoju nauki o żywieniu obecnie znane są dokładnie mechanizmy korzystnego wpływu poszczególnych składników zawartych w drożdżach na organizmy zwierząt. Drożdże można stosować jako dodatek do diet wszystkich gatunków zwierząt gospodarskich, ale najlepsze efekty uzyskuje się przy ich dodawaniu do diet przeżuwaczy, zwłaszcza krów wysoko wydajnych i cieląt w okresie odchowu.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.