Strefa Bydło

Hodowca Bydła 5/2020

HB 5.2020 okl

W numerze:

  1. Wartościowa kiszonka z traw przewiędniętych terminy zbioru, wartość pokarmowa, technologia produkcji Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  2. Problemy z zagrzewaniem się kiszonki Barbara Wróbel
  3. Wpływ chowu pastwiskowego na pozyskanie mleka o korzystnych walorach prozdrowotnych Oliwia Duszyńska-Stolarska
  4. Znaczenie pasz objętościowych w racjonalnej produkcji mleka Józef Krzyżewski
  5. Stres cieplny u krów skutki i zapobieganie Józef Krzyżewski
  6. Walka z muchami w oborze Michał Boćkowski
  7. Czy warto hodować bydło rasy hf odmiany czerwono-białej? Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  8. Biogazownia szansą na zwiększenie efektywności produkcji rolnej – część I Robert J. Szulc
  9. Dobrostan krów mlecznych w trosce o zwierzęta i ekonomię produkcji, cz. 2 Kamil Siatka

 

Kup ten numer - 9.50 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy