Strefa Bydło

Wartościowa kiszonka z traw przewiędniętych terminy zbioru, wartość pokarmowa, technologia produkcji

Adam Radkowski ¹, Iwona Radkowska ²

¹ Katedra Agroekologii i Produkcji Roślinnej, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
² Instytut Zootechniki – PIB, Zakład Hodowli Bydła, Balice

 

Problematyka konserwacji i jakości pasz pochodzących z użytków zielonych w naszym kraju jest bardzo ważnym zagadnieniem. Poprzez konserwację runi łąkowej rolnicy uzyskują cenną paszę, która jest niezastąpiona w trakcie zimowego okresu żywienia zwierząt, a w przypadku alkierzowego utrzymania zwierząt przez cały rok. Za ważnością tego problemu przemawia również wysoka wartość odżywcza pasz z użytków zielonych.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.