Strefa Bydło

Hodowca Bydła 6-7/2020

HB 6 7.2020 okl

W numerze:

  1. Jaka powinna być dawka pokarmowa dla krów zasuszonych? Józef Krzyżewski
  2. Wpływ żywienia bydła paszami objętościowymi z użytków zielonych na jakość mleka i mięsa wołowego Barbara Wróbel
  3. Technologia produkcji kiszonek z roślin bobowatych Zbigniew Sztramkowski
  4. Jak eliminować negatywny wpływ warunków meteorologicznych na ilość i jakość pasz objętościowych? Relacja z konferencji on-line zorganizowanej przez program „Krowie Na Zdrowie” Agnieszka Kita
  5. Wykorzystanie kiszonki z kukurydzy sporządzonej w technologii Shredlage® w żywieniu krów Witold Podkówka
  6. In vitro – postęp hodowlany najszybszy z możliwych Ewa Szramko
  7. Właściwe wykrycie rui podstawą skutecznego rozrodu Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Jak pogodzić produkcję mleka z odchowem cieląt przy matkach? Anet Sprengler, Tomasz Sakowski
  9. Cielętnik i nowoczesne stacje odpajania cieląt Michał Boćkowski
  10. Po co krowom czochradła? Kamil Siatka
  11. Odchów jałówek ras mięsnych Bartosz Szymik

 

Kup ten numer - 9.50 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy