Strefa Bydło

Hodowca Bydła 9/2022

HB 9 2022

W numerze:

*Aktualności branżowe: Rynek mleka – ceny PL, Rynek mleka – handel PL, Rynek mleka – produkcja i handel UE, Rynek mleka – handel UE, Rynek mięsa – handel UE, Rynek mięsa – ceny PL, Rynek mięsa – ceny/handel, Rynek materiałów paszowych.

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

 

  1. Zasady użytkowania pastwisk i zabiegi po zakończonym sezonie wypasu Barbara Wróbel
  2. Technologie produkcji kiszonki z kukurydzy Józef Krzyżewski
  3. Sposoby usuwania mikotoksyn z materiałów paszowych Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  4. Zarządzanie produkcją mleka, część 1. Rolnictwo precyzyjne, systemy do zarządzania Kamil Siatka
  5. Prawidłowy odchów cieląt Piotr Stanek, Ewa Januś
  6. Choroby cieląt Katarzyna Jankowska
  7. Razem dla przyszłych pokoleń. Raport ESG firmy De Heus
  8. Produkcja mleka w systemie ekologicznym – część 2. Zasady, utrzymanie, żywienie Ewa Januś, Piotr Stanek
  9. Kulisy powstania strategii od pola do widelca i jak się z nią w przyszłości będziemy mierzyć? Tomasz Sakowski, Emilia Bagnicka
  10. Wagi w gospodarstwach czyli kontrola podstawą zaufania Bartosz Bigorowski
  11. Przemieszczenie trawieńca coraz częstsza choroba krów wysokowydajnych Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  12. Kontraktacja mleka – kiedy można naliczyć karę umowną? Przemysław Lech

Materiał hodowlany*
Skup i ubój bydła*
Byki, jałówki, krowy - ceny skupu netto*

* wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub wydaniu online

Kup ten numer - 12.00 zł TUTAJ

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator oraz Katalog Firm Paszowych. Raz w roku prezent Kalendarz trójdzielny - 115.00 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.