Strefa Bydło

Hodowca Bydła 11/2022

HB 11 2022

HODOWCA BYDŁA

Numer: 11/2022

ISSN 1732-1921

Artykuły:

  • Ziarno kukurydzy
    typ ziarna, przeznaczenie, znaczenie w żywieniu bydła

    Józef Krzyżewski
  • Burak cukrowy
    nowa-stara pasza dla bydła

    Cezary Purwin, Marta Borsuk-Stanulewicz
  • Optymalizacja żywienia bydła w kontekście utrzymania zdrowia, cz. I
    Kamil Siatka
  • Wczesne diagnozowanie kulawizny w stadzie
    Maciej Adamski
  • Czy jest możliwy COVID-19 u bydła?
    Zdzisław Gliński
  • Kwasica u bydła
    Józef Krzyżewski
  • Bilansowanie składników nawozowych w gospodarstwach prowadzących chów bydła, cz. 2
    Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  • Najlepsze krowy z simentalskiej obory
    Krajowa wystawa zwierząt hodowlanych we Freistadt w Austrii

    Tomasz Sakowski
  • Już piąty sezon produkujemy prąd na własne potrzeby
    OMonika Kopaczel-Radziulwicz

Aktualności branżowe:*

  • Produkcja i rynek wołowiny
  • Rynek mleka – ceny PL
  • Rynek mleka – handel UE
  • Rynek mięsa – handel UE
  • Rynek mięsa – ceny PL
  • Rynek mięsa – ceny/handel
  • Rynek materiałów paszowych

Ponadto w numerze:*

  • Skup i ubój bydła

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
12 zł
Kup prenumeratę
115 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.