Strefa Bydło

Hodowca Bydła 12/2022

okl HB 2022 12

HODOWCA BYDŁA

Numer: 12/2022

ISSN 1732-1921

Artykuły:

  • Optymalizacja żywienia bydła w kontekście utrzymania zdrowia, cz. II
    Kamil Siatka
  • Jaki tłuszcz dla krów mlecznych?
    Oskar Skórnicki
  • Bobowate w żywieniu bydła, cz. I
    Piotr Stanek, Ewa Januś
  • Pozażywieniowe czynniki wpływające na długowieczność krów
    Mirosław Gabryszuk, Renata Gabryszuk
  • Choroby wynikające z nieprawidłowego żywienia krów, cz. I
    Ketoza, stłuszczenie wątroby i kwasica

    Ewa Januś
  • Zarządzanie rozrodem krów mlecznych
    Józef Krzyżewski
  • Mikroflora kiszonki
    Barbara Wróbel
  • O co chodzi z bliźniakami? – czyli cielaki różnej płciPrzeczytaj cały
    Justyna Sokół
  • Rynek mleka – produkcja, eksport, spożycie
    Mariusz Bogucki
  • Torbiele jajnikowe i stany zapalne macicy – dwie choroby, które „lubią chodzić w parze”
    Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  • AGRO PREMIERY rolnicze na sezon 2023
  • Targi Ferma – największe specjalistyczne targi dla fachowców produkcji zwierzęcej w Polsce

Aktualności branżowe:*

  • Rynek mleka – ceny PL
  • Rynek mleka – handel PL
  • Rynek mleka – produkcja i handel UE
  • Produkcja mleka w UE
  • Rynek mleka – handel UE
  • Rynek mięsa – handel UE
  • Rynek mięsa – ceny PL
  • Rynek mięsa – ceny/handel
  • Handel mięsem w I-IX 2022
  • Handel bydłem w I-IX 2022
  • Produkcja mięsa w UE
  • Rynek materiałów paszowych
  • Handel zbożami w okresie I-IX 2022 r.

Ponadto w numerze:*

  • Biogazownie AgriKomp
  • Nowy LT-Master F115
  • Skup i ubój bydła

* Wiadomości dostępne w wydaniu papierowym lub w wydaniu online.

Kup ten numer
12 zł
Kup prenumeratę
115 zł


Do prenumeraty otrzymasz segregator i Katalog Firm Paszowych

GRATIS!

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.