Strefa Bydło

Hodowca Bydła 1/2015

W numerze:

  1. Bezpieczne wykorzystanie mocznika jako substytutu białka Józef Krzyżewski
  2. Preparat mlekozastępcze dla cieląt cz.1 Adam Mirowski
  3. Żywienie krów w okresie przejściowym a ich późniejsza wydajność Angela Schröder, Ainhoa Perojo
  4. Zastosowanie preparatów drożdżowych AgroYeast PLC i AgroYeast PLC II w żywieniu krów o poziomie wydajności 9000 i więcej kg mleka cz.2 Witold Podkówka
  5. Cenne uboczne produkty przemysłu piwowarskiego Andrzej Bochniak i współpracownicy
  6. Przemieszczenie trawieńca - częsta przypadłość krów po porodzie Wojciech Neja
  7. Separowana gnojowica jako ściółka Michał Boćkowski, Marek Gaworski
  8. Schorzenia racic w aspekcie żywienia bydła Maciej Adamski, Marta Kaliciak
  9. Intensywna produkcja mleka w warunkach precyzyjnego chowu bydła mlecznego Dariusz S. Minakowski, Katarzyna Markowska
  10. Historia, aktualny stan i perspektywy sektorów biopaliw transportowych w Polsce Joanna Stasiak-Panek, Klaudia Staneta, Joanna Kaniewska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.