Strefa Bydło

Cenne uboczne produkty przemysłu piwowarskiego

Andrzej Bochniak i współpracownicy
Prywatna Praktyka Weterynaryjna

 

Gospodarstwa utrzymujące bydło bardzo często borykają się z problemem niedoborów paszowych (zwłaszcza w zakresie pasz objętościowych). Skłania to jednocześnie hodowców do intensywnego poszukiwania tanich, łatwo dostępnych, ale w głównej mierze dobrej jakości materiałów paszowych.

Dobrym pomysłem na zwiększenie dostępnej dla gospodarstwa bazy paszowej jest wykorzystanie ubocznych produktów przemysłu rolno – spożywczego, w tym także tych pochodzących z przemysłu piwowarskiego.

Młóto browarniane źródłem białka

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.