Hodowca Bydła 2/2015

W numerze:

  1. Renowacja trwałych użytków zielonych - ważny czynnik wpływający na ich produktywność Kazimierz Grabowski
  2. Przemienne użytki zielone Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  3. Rośliny motylkowate wieloletnie w uprawie i żywieniu bydła Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
  4. Minimalizowanie zagrożeń w okresie wypasu bydła Maciej Adamski, Rachela Formella
  5. Jak przygotować glebę pod zasiew kukurydzy? Kazimierz Grabowski
  6. Jaką odmianę kukurydzy najlepiej wybrać do uprawy na kiszonkę? Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
  7. Kulinarne mięso wołowe - czynniki wpływające na jego jakość Stanisław Wajda, Ewa Burczyk
  8. Preparaty mlekozastępcze dla cieląt, cz.2 Adam Mirowski
  9. Żywienie cieląt w okresie pojenia mlekiem Krzysztof Bilik
  10. Skład mleka a żywienie i choroby metaboliczne Józef Krzyżewski
  11. Nowe zasady przyznawania płatności bezpośrednich w latach 2015-2010 Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
  12. Rolnictwo konwencjonalne, integrowane oraz ekologiczne z perspektywy konsumenta Grażyna Cichosz, Stanisław K. Wiąckowski

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ