Hodowca Bydła 3/2015

W numerze:

  1. Znaczenie użytków zielonych w produkcji mleka o wysokiej wartości biologicznej Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
  2. Zabiegi pratotechniczne na użytkach zielonych dla poprawy ich produktywności Stefan Grzegorczyk
  3. Aspekty techniczne podsiewu łąk i pastwisk Adam Radkowski, Iwona Radkowska
  4. Nawozy naturalne w uprawie kukurydzy Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
  5. Bezorkowa uprawa kukurydzy Hubert Waligóra, Witold Skrzypczak
  6. Organizacja wypasu bydła mięsnego Maciej Adamski, Katarzyna Wojtasiak
  7. Żywienie a wydajność rozrodcza krów mlecznych Krzysztof Bilik
  8. Czy możemy wyeliminować z mieszanek paszowych drogą śrutę sojową? Bartosz Kłos, Maciej Adamski
  9. Tlenowa stabilność kiszonki z kukurydzy ważny wskaźnik oceny jakości Witold Podkówka
  10. Efektywne mikroorganizmy jako dodatek do produkcji kiszonek Józef Krzyżewski
  11. Zasuszanie krów – temat, który może stwarzać problemy Andrzej Bochniak i współpracownicy
  12. Odpajanie cieląt w pierwszym okresie odchowu Józef Krzyżewski
  13. Odpowiednia drabina paszowa to komfort pobierania paszy Michał Boćkowski, Marek Gaworski
  14. Zastosowanie drożdży Saccharomyces cerevisiae w żywieniu krów w GNR Bovinas Witold Podkówka
  15. Technologia PRO kiedy więcej znaczy mniej Silotite
  16. BIOMIN FORUM – dobrze zbilansowane Aktualne i przyszłe wyzwania w produkcji zwierzęcej Andrzej Bochniak i współpracownicy
  17. Selen i jego rola dla zdrowia ludzi i zwierząt Maciej Gołębiewski

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ