Strefa Bydło

Hodowca Bydła 4/2015

W numerze:

  1. Optymalny termin pierwszego zbioru Romuald Dembek
  2. Zasady kośnego użytkowania łąk Stefan Grzegorczyk
  3. Jakość pasz objętościowych z pastwiska w wypasie bydła wysokowydajnego Ewa Stamirowska-Krzaczek, Paweł Krzaczek
  4. Pastwiskowe żywienie krów mlecznych Wojciech Neja
  5. Jak zebrać wysokiej jakości siano? Marek Gaworski, Michał Boćkowski
  6. „Małe” ma duże znaczenie Małgorzata Horecka
  7. Technologia PRO - kiedy więcej znaczy mniej Silotite
  8. Choroby nadal stanowią duży problem w uprawie kukurydzy Witold Skrzypczak, Hubert Waligóra
  9. Odchów cieląt ras mięsnych Maciej Adamski
  10. Dojrzałość rozpłodowa bydła ras mięsnych Maciej Adamski, Katarzyna Wojtysiak
  11. Współczesne kierunki doskonalenia bydła mlecznego w Polsce Piotr Wójcik
  12. Wczesne inseminacje jałówek Krzysztof Bilik
  13. Biegunki u cieląt, zagadnienia żywieniowe Część 1. Czynniki żywieniowe przyczyniające się do rozwoju biegunek Adam Mirowski
  14. Dodatki fitogeniczne wpływ na efektywność produkcji mleka Marek Pieszka, Tadeusz Barowicz
  15. Selen w dietach bydła Józef Krzyżewski
  16. Gzy bydlęce - problem, który powraca wiosną i latem Andrzej Bochniak i współpracownicy
  17. Mykoplazmozy bydła Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.