Strefa Bydło

Hodowca Bydła 9/2014

 

W numerze:

  1. Drożdże w żywieniu bydła Józef Krzyżewski
  2. Długość użytkowania krów a selekcja w kierunku zwiększenia wydajności Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
  3. Mikroelementy – mało potrzeba, by dużo zyskać Ryszard Kujawiak
  4. Jałowość przyczyną brakowania krów Wojciech Neja
  5. Zarządzanie rozrodem czyli rozród pod kontrolą Katarzyna Jankowska, Katarzyna Piotowska-Tomala
  6. Niska liczba komórek somatycznych nie zawsze oznacza brak mastitis Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
  7. Kukurydza - podstawowe źródło energii w żywieniu bydła Dariusz S. Minakowski
  8. Ziarno kukurydzy w żywieniu bydła Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
  9. Kukurydza na paszę oraz jako źródło energii odnawialnej Pienice 31.08.2014 r. Dariusz S. Miankowski
  10. Zadbaj o najwyższą jakość i strawność kiszonek z kukurydzy AdiFeed
  11. Ziarno i kiszonka w kukurydzy KWS - zdrowa energia dla bydła Dariusz S. Minakowski
  12. Technologia dla odważnych Jak zamienić gnojowicę na pieniądze Witold Podkówka
  13. Podstawowe aspekty ekologicznej produkcji wołowiny Maciej Adamski, Marta Kaliciak
  14. Przegląd sytuacji biogazowni rolniczych w Polsce Karol Tucki, Magdalena Szwarc, Wojciech Będkowski, Małgorzata Stęplewska, Adam Kupczyk
  15. Promocja postępu i osiągnięć pracy hodowlanej Szepietowo 28-29.06.2014 Katarzyna Markowska, Dariusz S. Minakowski
  16. Immunoprofilaktyka w chorobach zakaźnych bydła Immunostymulatory, siara, surowice odpornościowe Zdzisław Gliński
  17. Susz z zielonek w żywieniu bydła Katarzyna Walkowiak

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.