Hodowca Bydła 6/2014

W numerze:

  1. Wartość pokarmowa pasz z użytków zielonych Romuald Dembek
  2. Aspekty technologiczne i energetyczne zbioru zielonek do zakiszania Paweł Krzaczek, Ewa Stamirowska-Krzaczek
  3. Pojemność i wymiary silosu przejazdowego Witold Podkówka
  4. Siano dobrej jakości Wojciech Neja
  5. Treściwe w dawce TMR Tadeusz Barowicz, Marek Pieszka
  6. Ketoza konsekwencją błędów żywieniowych okresu okołoporodowego Barbara Stefańska, Paweł Stefański
  7. Zielona Gala Szepietowo 24-25.05.2014 r. Dariusz S. Minakowski
  8. Kto kupuje ekologiczne mleko? Europa po zniesieniu kwoty mlecznej Tomasz Sakowski
  9. Krowy zasuszone od nich wszystko się zaczyna Ryszard Kujawiak
  10. Krowy w stresie cieplnym Marian Lipiński
  11. Spadek wydajności krów w okresie wysokich upałów Katarzyna Walkowiak
  12. Waga, ważne wyposażenie w gospodarstwie z bydłem Michał Boćkowski, Marek Gaworski
  13. Sprawozdanie z seminarium  „Hodowcy Hodowcom – jak można produkować 14000 litrów mleka od krowy, bez obniżenia parametrów płodności i zdrowotności stada” Artur Oprządek
  14. H-TRAP profesjonalna pułapka na muchy końskie i bąki bydlęce Panko

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ