Hodowca Bydła 5/2014

W numerze:

  1. Kiszonki z całych roślin zbożowych Józef Krzyżewski
  2. Zbiorniki na zielonkę jako determinujący składnik wyboru technologii w produkcji kiszonek Paweł Krzaczek, Ewa Stamirowska-Krzaczek
  3. Silotite w technologii PRO – kiedy mniej znaczy więcej Silotite
  4. Poplony ścierniskowe i wsiewki poplonowe jako źródło dodatkowej zielonki Iwona Radkowska, Adam Radkowski
  5. Do czego rolnikom potrzebne są stacje pogodowe? Robert Szulc
  6. Suplementacja dawek pokarmowych chelatami w żywieniu bydła Maciej Adamski, Marta Kaliciak
  7. Sano Agrar Institut – tu teoria łączy się z praktyką Ryszard Kujawiak
  8. Długowieczność krów Seminarium Klubu VMS DeLaval Sp. z o.o. Pisz, 27.03.2014r.  Dariusz S. Minakowski
  9. Podwyższone temperatury a zdrowie wymienia i samopoczucie krów mlecznych Adrianna Pawlik, Grażyna Sender
  10. Nowoczesne aspekty żywienia krów mlecznych Międzynarodowe seminarium firmy BNA Nutrition Animale Sp. z o.o. Dariusz S. Minakowski, Katarzyna Markowska
  11. Mleczna Gala 2014 po raz pierwszy Katarzyna Markowska
  12. 22 lata Szkoły Zimowej Hodowców Bydła Katarzyna Markowska

 

Kup prenumeratę, w prezencie otrzymasz segregator i Album "Znane i mniej znane rasy bydła"- 90 zł  TUTAJ