Strefa Drób

Hodowca Drobiu 8/2015

W numerze:

  1. Znaczenie jakości tłuszczu w paszy Joanna Marć-Pieńkowska
  2. Skutki zanieczyszczeń mikrobiologicznych pasz Oliwia Duszyńska-Stolarska
  3. Alternatywne źródła białka w paszy dla drobiu Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras
  4. Proszek jajowy z wylewek jako składnik mieszanek paszowych dla kurcząt brojlerów Alina Rachwał
  5. Wpływ rozdrabniania nasion rzepaku na poziom energii w paszy Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz, Krystyna Jakubowska, Małgorzata Bednarczyk
  6. Rozwój produkcji indyka na Mazowszu i Podlasiu – szanse i zagrożenia Golpasz S.A.
  7. O czym należy pamiętać podając antybiotyki wraz z wodą do picia? Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  8. Europejskie organizacje drobiarskie łączą siły Hubbard
  9. Plany na dziś, plany na jutro – spotkanie zespołów Hubbard i Novogen we Francji Hubbard
  10. POLAGRA-PREMIERY – światowe premiery na polskim rynku! Polagra
  11. Propolis jako składnik diety u drobiu Teresa Skiba, Magdalena Dymek
  12. Jak zapewnić sukces w pierwszym okresie odchowu niosek? Farhad Mozafar
  13. Wpływ czynników środowiskowych na odczyn pH mięsa drobiowego Anna Wilkanowska
  14. Bakterie rodzaju Enterococcus – kiedy przyjaciel staje się wrogiem Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  15. Pleśniakowiec – etiologia i zwalczanie Bartosz Korytkowski
  16. Drób utrzymywany w systemie ekologicznym coraz bardziej popularny Tomasz Kodłubański
  17. Zastosowanie technik biologii molekularnej w diagnostyce chorób zakaźnych u drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.