Hodowca Drobiu 9/2015

W numerze:

  1. Jak powstaje Aktywny Ekstrakt z czosnku? część 1 Bio Point
  2. Kontrowersje drobiarskie wokół umowy między UE i USA o handlu i inwestycjach Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  3. Niska jakość surowców paszowych Anita Zaworska
  4. Wielkie święto polskiego biznesu Piotr Lisiecki
  5. Konserwowane ziarno kukurydzy – wartość pokarmowa dla drobiu Tadeusz Barowicz, Mariusz Pietras
  6. O czym mówi podwyższony poziom CO2 wewnątrz budynku? Katarzyna Jankowska
  7. Drzwi Otwarte Big Dutchman Polska Piotr Lisiecki
  8. Produkcja jaj w systemie bezklatkowym, więcej kosztów niż korzyści? Terrence O’Keefe, tłumaczenie: Agata Piecuch
  9. Wpływ doboru odpowiedniego systemu karmideł na wyniki produkcyjne kurcząt brojlerów Tomasz Wróblewski
  10. Skuteczna dezynfekcja – klucz do końcowego sukcesu produkcyjnego Krzysztof Wcześniak
  11. Wpływ energooszczędnych programów świetlnych na stan fizjologiczny, odporność i wskaźniki produkcyjne kurcząt brojlerów Alina Rachwał
  12. Zakażenia bakteryjne jako przyczyna chorób układu oddechowego Bartosz Korytkowski
  13. Leczenie i lekarstwa w hodowli drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  14. Materiał genetyczny kur predysponowanych do chowu tradycyjnego Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz, Krystyna Jakubowska, Małgorzata Bednarczyk

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ