Strefa Drób

Kurczęta wolno rosnące – czy znajdzie się dla nich rynek?

Katarzyna Łagowska, Marcin Różewicz, Małgorzata Bednarczyk; Instytut Bioinżynierii i Hodowli Zwierząt, UPH Siedlce


Stale rosnący popyt na mięso drobiowe spowodował intensyfikację produkcji i hodowli drobiu. W ramach ciągle rosnącego postępu hodowlanego prowadzona jest intensywna selekcja hodowlana mająca na celu poprawę wyników produkcyjnych utworzonych mieszańców. Jej efektem jest skrócony okres odchowu kurcząt, lepsze wykorzystanie przez nie paszy oraz coraz szybszy przyrost mięśni piersiowych oraz nóg.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.