Hodowca Drobiu 2/2016

W numerze:

  1. Doskonałość drożdży piwnych firmy Leiber w żywieniu drobiu Andrzej Sobieraj
  2. Antybiotykooporność – palący problem XXI wieku. Nie rozwiążemy problemów z antybiotykoopornością nakładając ograniczenia tylko na produkcję zwierzęcą Mark Clements
  3. Szczyt UE w sprawie działań przeciwko lekooporności
  4. Pasze objętościowe w żywieniu gęsi Joanna Kucharska-Gaca, Joanna Kuźniacka, Emilia Kowalska
  5. Otwarcie kolejnej woliery Fienhage Fienhage
  6. Jaja ważnym problemem żywnościowym Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  7. Zapobieganie zagrożeniom epizootycznym w hodowli drobiu na głębokiej ściółce Mikołaj Aleksandrowicz
  8. LUXVIT CZOSNEK polski produkt – światowa jakość Wojciech Grudzień
  9. Ogrzewanie ferm drobiu – nagrzewnice wodne Flowair
  10. Wybrane zagadnienia z rozrodu drobiu Henryka Korytkowska
  11. Diagnostyka wirusologiczna chorób drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  12. Odchów fermowy bażantów, część 2 Woliery dla bażantów oraz ich wykorzystanie produkcyjne Henryk Maciołek, Monika Białek
  13. Wartość użytkowa kaczki piżmowej Marcin Różewicz, Katarzyna Łagowska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ