Hodowca Drobiu 3/2016

W numerze:

  1. O soi słów kilka Anita Zaworska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka
  2. Znaczenie tłuszczów roślinnych w diecie drobiu Anna Wilkanowska
  3. Nieinfekcyjne przyczyny aktualnych problemów lokomotorycznych oraz zaburzeń mineralizacji skorupy jaj u drobiu, cz. 1 Michał Jankowski
  4. Naturalny sposób kontroli kokcydiozy i mikroflory jelitowej – PrimActiv All-Pol
  5. Żywienie niosek – korzyści ze stosowania sypkich pasz produkowanych w Wytwórni Pasz Golpasz S.A. w Podkonicach Dużych Andrzej Gebler
  6. Skuteczne czyszczenie kurników nowoczesnymi, enzymatycznymi detergentami Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  7. Mieszanki z użyciem drożdży Oliwia Duszyńska-Stolarska
  8. Mikroflora przewodu pokarmowego u drobiu Alina Rachwał
  9. Antybiotyki w produkcji drobiarskiej Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  10. Jak zwiększyć dochody z fermy za pomocą analizy danych? Kristof Mertens, tłumaczenie: Agata Piecuch
  11. Etiologia zaburzeń spowodowanych zakażeniem adenowirusami Oliwia Duszyńska-Stolarska
  12. II seminarium z cyklu „Nowe trendy w produkcji jaj” Messa
  13. Ozdobny drób na wystawie w SGGW w Warszawie Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  14. Światowy Przegląd Produkcji Pasz Raport Alltech

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ