Hodowca Drobiu 5/2016

W numerze:

  1. Najlepsze źródła sodu Katarzyna Jankowska
  2. Kokcydiostatyki ziołowe – jaka jest ich skuteczność? Katarzyna Łagowska
  3. Substancje gorzkie – co to takiego? Bartosz Korytkowski
  4. Fizjologiczne podstawy żywienia gęsi Oliwia Duszyńska-Stolarska
  5. Poprawa adaptacji brojlerów do podwyższonej temperatury Alina Rachwał
  6. Czy utrzyma się klatkowy chów kur nieśnych? Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  7. Zagrożenia biologiczne w hodowli zwierząt Oliwia Duszyńska-Stolarska
  8. Chów kurcząt brojlerów w klatkach Marcin Różewicz
  9. Dobrostan drobiu w produkcji ekologicznej Anna Wilkanowska
  10. Wady i zalety stosowania antybiotyków w wodzie do picia Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  11. Główny układ zgodności tkankowej u kury Maciej Kucharski
  12. Fermy brojlerów Tomasza i Jakuba Pióro – rodzinna tradycja i nowoczesna produkcja Hubbard

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ