Hodowca Drobiu 6/2016

W numerze:

  1. Przegląd pasz stosowanych w żywieniu drobiu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  2. Odkładanie się aflatoksyn w mięsie kurcząt brojlerów Alina Rachwał
  3. Czy będziemy złomować klatki dla nieśnych kur? Stanisław Wężyk, Ryszard Gilewski
  4. Surowce zwierzęce i ich znaczenie w produkcji żywności Anita Zaworska
  5. Najlepsze pasze “w rytmie walca” Piotr Lisiecki
  6. Wpływ drożdży piwnych Leiber na system odpornościowy zwierząt monogastrycznych Andrzej Sobieraj
  7. Zwalczanie ptaszyńca kurzego nie jest sprawą łatwą Sylwia Łojewska, Dorota Witkowska
  8. Możliwość kontroli populacji much na fermach drobiu Bartosz Korytkowski
  9. Postępowanie z pisklętami w pierwszych dniach życia Marcin Różewicz
  10. Procedura mycia i dezynfekcji na fermie drobiu w 10 krokach
  11. Kokcydioza u drobiu Maciej Kucharski
  12. Wirus grypy ptaków – cechy szczepów o niskiej zjadliwości (LPAI) Agnieszka Wilczek-Jagiełlo
  13. Kampylobakterioza – choroba odzwierzęca Katarzyna Łagowska
  14. Żywność wygodna – nowy kierunek w produkcji drobiarskiej Oliwia Duszyńska-Stolarska

 

Kup prenumeratę, dostaniesz gratis segregator i Katalog Firm Drobiarskich - 95 zł  TUTAJ