Strefa Drób

Analiza chemiczna pasz

Anita Zaworska

Katedra Żywienia Zwierząt i Gospodarki Paszowej

Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

 

Aktualnie na świecie coraz częściej mówi się o potrzebie utrzymania bardzo wysokiego poziomu produkcji przy jednoczesnym obniżeniu jej kosztów. Nie ma znaczenia, który z gatunków zwierząt gospodarskich będziemy analizować. Zawsze najważniejszym i podstawowym elementem kosztów produkcji są wydatki związane z żywieniem. Dlatego też każdy hodowca stara się zmniejszyć zużycie paszy na kg wyprodukowanego surowca/ produktu (mięso/jaja/mleko itp.).

Dostęp do wszystkich artykułów archiwalnych znajdujących się na naszym portalu jest możliwy po wykupieniu prenumeraty czasopisma.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

Subskrybuj nasz newsletter

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy