Strefa Drób

Aktywność enzymatyczna i rola metabolitów w utrzymaniu produkcyjności oraz zdrowia zwierząt

Oliwia Duszyńska-Stolarska

Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy

 

Najważniejszym celem produkcji zwierzęcej jest dostarczanie konsumentom bezpiecznych produktów charakteryzujących się wysoką zawartością pożądanych składników odżywczych. Nie mniej istotnym aspektem jest zapewnienie zwierzętom warunków dobrostanu oraz ograniczenie zanieczyszczenia środowiska. Produkcja żywności bezpiecznej jest nierozerwalnie związana ze stanem zdrowia zwierząt. Natomiast produkcyjność jest wypadkową stanu zdrowia u zwierząt.

Dostęp do wszystkich artykułów archiwalnych znajdujących się na naszym portalu jest możliwy po wykupieniu prenumeraty czasopisma.

Zaloguj się, aby zobaczyć.

© 2020 Pro Agricola dom wydawniczy

Wykryto AdBlocka

 

Utrzymanie tej strony jest możliwe dzięki przychodom z reklam.
Aby móc dalej przeglądać tę stronę, prosimy o wyłączenie AdBlocka.